Paikalla 30 vierasta ja ei kirjautuneita

Peruskatsastettavien veneiden omistajille on lähetetty sähköpostilla ohjeet katsastuksesta. Jos omasta mielestäsi veneesi kaipaa peruskatsastusta etkä ole saanut sähköpostia, niin laita viestiä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vuosikatsastuksia tehdään Lammassaaren laitureissa olevissa veneissä tiistaina 21.5., keskiviikkona 22.5., tiistaina 4.6., keskiviikkona 5.6. ja keskiviikkona 12.6. Aloitus klo 17.00 ja jatketaan niin pitkään kuin kunakin iltana katsastettavia veneitä riittää.

Jos et pääse paikalle em. aikoina, niin ota yhteyttä katsastajiin (Ismo Kurki, Markku Kelosuo, Hannu Mäkelä, Tomi Lakka) sopivan ajankohdan löytämiseksi.

Tämän vuoden katsastuksen yhdeksi teemaksi on nostettu ilmatäytteiset pelastusliivit eli paukkuliivit. Liivit tulee huoltaa vuosittain (valmistajan ohjeita noudattaen) ja tehdystä huollosta tulee olla merkintä liiveissä. Ilmatäytteisten pelastusliivien mukana täytyy olla varaosasarja jokaista liiviä kohti. Ilman huoltomerkintää tai varaosasarjaa olevaa ilmatäytteistä pelastusliiviä ei hyväksytä katsastuksessa. Joissakin liiveissä on havaittu, että kaasusäiliö kiertyy aikaa myöten auki itsekseen. Pelastusliivit tulee tarkastaa säännöllisesti ja varmistaa, että kaasusäiliö on kunnolla kiinni (jotta liivit myös täyttyvät ilmalla tarpeen tullen). Lisäksi on myös tarkastettava, että liivit eivät vuoda (täytetään liivit ilmalla).