Paikalla 13 vierasta ja ei kirjautuneita

Kotisatama

Imatran Purjehdusseuran ohjeistus Koronatilanteeseen

Imatran Purjehdusseura noudattaa SPV:n ja viranomaisten antamia ohjeita purjehduskauden aikana.

Lue tarkemmat ohjeet THL:n ja SPV:n sivustoilta ja lisäksi on hyvä huomioida Saimaan virkistysaluesäätiön ja PSS ry:n Roope-palveluiden saatavuus saarissa.

SPV  auttaa seuroja toimimaan myös poikkeusoloissa ja on koonnut suosituksia seuratoimintaan tässä kaikille ikävässä poikkeustilanteessa. Kaikessa seuratoiminnassa tulee noudattaa viranomaisten antamia voimassaolevia määräyksiä ja ohjeita. Keskeistä on huolehtia hygieniasta, pitää suositellut etäisyydet kanssaihmisiin kaikissa tilanteissa, huolehtia riskiryhmien suojaamisesta sekä pysyä kotona flunssaisena, nuhaisena tai muutenkaan oireilevana. Huolehtimalla näistä asioista, voimme ulkoilmalajina edelleen tarjota jäsenistöllemme iloa harrastuksen puitteissa, vaikkakin tällä hetkellä rajoitetusti.

 

 ImPS Hallitus 30.5.2020

Eskaaderipurjehdus Savonlinnaan 29.6. - 3.7.2020
Usean vuoden tauon jälkeen on kesän ohjelmassa yhteispurjehdus. Eskaaderin määränpää on Savonlinna ja siellä halukkaat voivat osallistua lauantaina 4.7. Ooperaragattaan. Savonlinnasta voi jatkaa ylävesille ja paluu Imatralle seuraavalla viikolla voidaan halutessa tehdä myös yhteispurjehduksena.
 
Eskaaderin lähtö on maanantaina 29.6. Imatralta ja silloin purjehditaan Vuohisaaren majalle, josta voi hyvin liittyä mukaan. Osallistua voi myös osalle matkaa. Välietapit sovitaan osallistujien toivomusten ja olosuhteiden mukaan.  Savonlinaan saavutaan kuitenkin perjantaina 3.7.
 
Pitkiä päivämatkoja ei siis tarvitse tehdä ja tärkeätä onkin yhdessäolo. Enempiä yksityskohtia ei tässä vaiheessa ole kerrottavana vaan ne selviävät viimeistään eskaaderin käynnistyttyä. Jos olet kiinnostunut purjehduksesta, kerro siitä Reimalle. Toivotaan, että koronakriisi helpottaa kesään mennessä, eikä se pääse haittaamaan eskaaderia.
 

Veneen pohjan myrkkymaalit sisävesillä ovat yksiselitteisesti kiellettyjä.

Ohessa Tukes:in Oskari Hännisen esitys myrkkymaaleista. (pdf)

Esityksen pääkohdat:

  1.  Myrkkymaalien käyttö on kiellettyä sisävesillä!
  2.  Pilaaja maksaa, mutta vastuu voi kääntyä veneseuroille.
  3.  Pohjaa ei ole pakko maalata lainkaan. Jos kuitenkin maalaa, tulisi valita pitkäikäinen ja biosiditon maali.
  4.  Vältä itsekiillotuvia maaleja.

Ympäristömyrkky'