Paikalla 106 vierasta ja ei kirjautuneita

Katsastusmaksu on 20 € / vene.

Katsastuspäivät järjestetään toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa.

Muulloin voit ottaa yhteyttä seuran katsastajiin.

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi, sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut.

Peruskatsastus tehdään kaksivaiheisena, toinen runkokatsastuksena veneen ollessa maissa ja toinen veneen ollessa vesillä purjehdusvalmiina. Runkokatsastuksessa tarkastetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet ja moottori.

Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina, jolloin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet sekä mahdolliset seuran ja liiton painopistealueiksi määräämät kohdat. Samalla veneenomistajalla on mahdollisuus kysellä katsastajalta neuvoa koskien veneen turvallisuutta ja ylläpitoa.

Katsastuksen suorittavat seuran valtuuttamat, katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on liiton myöntämä katsastajalupa. Vene voidaan katsastuttaa myös vieraan seuran katsastajalla. Tällöin veneen omistaja on velvollinen toimittamaan katsastusasiakirjat oman seuran rekisteriin.

Lisätietoja esim. vaatimuksista http://spv.fi/teema/katsastus/

VUODEN 2020 KATSASTUKSEN TEEMAT

Vuoden 2020 katsastuksen painopisteitä ovat ilmatäytteiset pelastusliivit ja kaasulaitteiden toimintakunto. Ilmatäytteiset pelastusliivit tulee tarkastaa ja merkitä tarkastetuiksi vuosittain. Tämän tarkastuksen voi veneilijä tehdä itsekin. SPV suosittelee vahvasti, että veneilijä tarkastuttaa kaasulaitteistonsa kunnon viiden vuoden välein hyväksytyssä kaasuliikkeessä. Tämän lisäksi järjestelmän kunto suositellaan tarkastettavaksi itse vuosittain. Hyvät ohjeet löytyvätTukesin verkkosivuilta. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota siihen, että kaasupullojen sijoituspaikka täyttää vaatimukset ja on tiivis ja tuulettuu ulos.