Paikalla 18 vierasta ja ei kirjautuneita

Katsastus

Veneiden vuosikatsastukset 2021

Hei

Imatran Purjehdusseuran veneiden vuosikatsastuspäivät Imatran satamassa ovat 25.5. / 1.6. / 3.6. / 9.6. Katsastukset alkavat klo 17.00 ja jatkuvat niin pitkään kuin katsastettavia veneitä riittää. Katsastusta haluavan tulee ilmoittautua katsastajille klo 17.00 C-laiturilla tai nostamalla perälippu ylös tai tekemällä muulla tavalla katsastustarpeen tiettäväksi katsastajille.

Halutessasi voit sopia myös oman katsastusajankohdan katsastajien kanssa (yhteystiedot alla).

SPV:n tämän vuoden katsastusteemana on veneen sähköjärjestelmät ja erityisesti kytkentäkaavioiden laatiminen ja ajan tasalle saattaminen. Ajantasaista kytkentäkaaviota ei vaadita, vaan se on toistaiseksi suositus. Uutena on myös suositus siitä, että 3-luokkaan katsastettavilla veneillä tulisi olla erilliset käynnistys- ja käyttöakustot tai kaksoisakkujärjestelmä. 2-luokassa tämä on vaatimus. 2-luokkaan tulee suosituksena varasähköjärjestely keskeisille navigointilaitteille ja hätäviestintään käytettäville radiolaitteille (VHF/DSC).

Katsastajien yhteystiedot:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Ismo Kurki 0405935144, Markku Kelosuo 0500553748, Tomi Lakka 0405130363, Hannu Mäkelä 0405772621

Terveisin katsastuspäällikkö

Seuran katsastajina toimivat

  • Ismo Kurki, puh. 0405935144 (katsastuspäällikkö)

  • Markku Kelosuo, puh. 0500553748

  • Tomi Lakka, puh. 0405130363

  • Hannu Mäkelä, puh. 0405772621

 

Katsastusmaksu on 20 € / vene.

Katsastuspäivät järjestetään toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa.

Muulloin voit ottaa yhteyttä seuran katsastajiin.

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi, sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut.

Peruskatsastus tehdään kaksivaiheisena, toinen runkokatsastuksena veneen ollessa maissa ja toinen veneen ollessa vesillä purjehdusvalmiina. Runkokatsastuksessa tarkastetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet ja moottori.

Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina, jolloin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet sekä mahdolliset seuran ja liiton painopistealueiksi määräämät kohdat. Samalla veneenomistajalla on mahdollisuus kysellä katsastajalta neuvoa koskien veneen turvallisuutta ja ylläpitoa.

Katsastuksen suorittavat seuran valtuuttamat, katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on liiton myöntämä katsastajalupa. Vene voidaan katsastuttaa myös vieraan seuran katsastajalla. Tällöin veneen omistaja on velvollinen toimittamaan katsastusasiakirjat oman seuran rekisteriin.

Lisätietoja esim. vaatimuksista http://spv.fi/teema/katsastus/