Ruskapurjehdus oli lauantaina 10.9

Purjehdittiin kauniissa syyssäässä Ruskapurjehdus. Tuuliennuste oli heikonlainen, mutta järvi yllätti jälleen, sillä kulku oli ajoittain hyvää. Kiersimme Lammassaaresta myötäpäivään Keskilylylle ja siitä Satamosaaren kautta noin 13 mailin reitin.  Tuulienergiaa  kahmittiin käyttöömme kaiken värisillä purjeilla, ts. spinnut kuljettivat vauhdikkaasti Keskilylyltä Satamasaareen ja vielä uudelleen paluumatkalla vaihtelevasti Maasteensaaresta Lammassaareen. Muutaman kerran jouduimme myös tyveneen. Veneet Maija ja Nana olivat melko lähellä toisiaan vielä Lylyillä, mutta spinnujaksoilla tuulen heiketessä loppua kohden ero venähti. S/Y Nana (Hänninen, Koskenniska) oli kärjessä ja S/Y Maija (Väisänen, Sipiläinen) hopealla.  

 

Single handed, viikkotreenit ja Ruska on nyt purjehdittu, kausi on paketissa!

Seuran järjestämät kisat on nyt tämän kauden osalta purjehdittu. Jos intoa ja kelejä piisaa, niin toki Saimaa on edelleen auki, itsepalvelu 🥴.

Alkukausi oli vähätuulinen, mutta syyspuolen kelit  puolestaan reippaat ja purjehtijoiden mieleen. Veneitä ja miehistöä osallistui mukavasti viikkopurjehduksiin.  Uusia miehistön jäseniäkin ja lajiin tutustujia oli mukana.

Blogi

ImPS:lle on hankittu otsonaattori. Se löytyy käyttöohjeineen sataman varastokopista.