Tiistaikisat 30.5 ja 7.6

  • 30.5. Charme (1), Maija (DNS). Ukkosta ilmassa, päätettiin odottaa ja mentiin taukoilun jälkeen koko porukka Charmella.
  • 7.6. Gina (1), Charme (2), Piika (3), Nana (DNF). Erittäin hiljainen tuuli. Käytiin vain ensimmäiselle merkillä ja purjehdittiin maaliin. Tasoituslähtö otettiin, mutta lopputulokset laskettiin uudelleen kertomalla toteutunut purjehdusaika Finrating-tasoitusluvulla.

Single handed -kilpailu lauantaina 11.6. 

Kolme venettä kippareineen lähti kilpailuun mukaan. Gina/Ismo, Charme/Antero ja Nana/Osmo.

Valitettavasti tuuliennuste oli niukka: olemattoman ja heikon väliltä idästä. Toteutuma oli nopeudeltaan luvatusti vähäinen ja sikäli kun tuulta oli havaittavissa, niin se tuli enemmin pohjoisen puolelta. Ratavaihtoehdot käytiin läpi kipparikokouksessa ja kääntöpisteet numeroitiin karttaan. Listalla oli vain lyhyitä (maks. 12 NM) ja vielä lyhyempiä reittivaihtoehtoja, joiden valinnasta (lyhentämisestä) tiedotettiin puhelimitse purjehduksen aikana.

Lähtö oli tasainen, Gina ja Charme etunenässä klo 11:10. Nana lähti aavistuksen taaempaa vauhdilla Haapasaaren suuntaan. Olimme optimisteja, vaikuttikin siltä, että tuuli olisi nousemassa. Rata suuntautui Karhuselälle ajatuksella, että saisimme kapeammissa oloissa termisen nosteen myötä tuulta purjeisiimme. Gina ja Charme pääsivätkin Urkosta läpi. Valitettavasti tuuli ei lopulta noussut sittenkään riittävästi. Samalla kun Teemin ja H-vene purjehtivat taitavasti Nana makaili enimmäkseen paikoillaan Urkon itäpuolella. Purjeet eivät vaan alkuintoilun jälkeen enää suostuneetkaan pullistumaan. Kääntöpisteeksi oli määritelty lossilinjaa ennen oleva länsiviitta, mutta sinne asti ei päässyt kukaan. Ismo sentään nosti ansiokkaasti Teeminin spinnun ja sai parhaiten kahmittua tuulta.

Lopputuloksena tällä kertaa oli 3xDNF. No, keli toki oli lämmin ja kaunis, mutta ei kuitenkaan purjehduksellinen. Palasimme sataman rientoihin kohtuullisen nopeasti klo 15:n maissa.

Kiitokset sinnikkäille purjehtijoille! Hyviä tuulia kaikille!

Tiistaikisat 14.6 - 5.7

  • 14.6. tiistaipurjehdukseen oli tulossa kolme kipparia veneineen (Ari, Ismo ja Osmo). Tuuli oli ennusteen mukainen, siis olematon. Emme startanneet. Jotain taas kuitenkin opimme kun jäimme avustamaan muita purjehtijoita rikauspuuhissa.
  • 21.6 Antero kävi paikalla, mutta muita ei tullut, ei siis starttiakaan. Kilpailujohtaja lomaili samaan aikaan Puumalan suunnalla Saimaalla.
  • 28.6 ja 5.7. Ei aktiivisuutta, ei startteja.

Viikkokisat jatkuvat elokuussa

Alkukesän tuulet ovat olleet heikkoja, mikä osaltaan on vähentänyt osallistumisinnokkuutta. Pitäisikö kokeilla maanantain sääennusteeseen perustuvaa viikkokisan ajoitusta (ti, ke, to)? Ajankohta tiedotettaisiin erillisessä Whatsapp-ryhmässä.

Tervetuloa harjoittelemaan!

 

Ruskapurjehdus lauantaina 10.9

Kipparikokous on kello 10.00 Kolmessa Ankkurissa. Suunnitelmana on purjehtia reitti Lammassaari-Virranparkki.

 

Blogi

ImPS:lle on hankittu otsonaattori. Se löytyy käyttöohjeineen sataman varastokopista.

 
 

 

 

Valokuvakilpailun voitti Sauli, Onnea!