Imatran Purjehdusseura ry on perustettu vuonna 1989 ja sen tarkoituksena on herättää, kehittää, edistää ja tukea Imatran seudun purjeveneilyn ja purjehdusurheilun harrastusta ja opettaa jäsenille vesillä liikkumisen tietoja ja taitoja sekä ajaa purjehtijoiden etua.

Seura on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsen. Seura on myös Suomen Navigaatioliiton ja Suomen Optimistijollaliiton jäsen.

Seuraan kuuluu nykyisin lähes 100 jäsentä ja noin 50 purjevenettä. Seuran kotisatama on Lammassaaressa Imatralla. Seura toimii yhteistyössä Imatran Venekerhon ja muiden Saimaan alueen veneseurojen kanssa. Keväällä ja syksyllä järjestetään veneiden nosto- ja laskupäivät.

Kilpailutoiminnassa kauden aloittaa toukokuun lopussa Lipunnostopurjehdus ja kauden päättää syyskuun puolessa välissä järjestettävä Ruskapurjehdus.  Kesäkauden aikana järjestetään harjoitus- ja kilpailupurjehduksia sekä tiistai-iltaisin ns. tiistaikisoja, jonne voi tulla kokeilemaan purjehdusta sataman lähivesillä.

Nuorisotoimintaa varten on käytössä optimistijollilla. Seuran tavoitteena on parantaa edelleen imatralaisten nuorten mahdollisuutta tulla mukaan purjehdusharrastuksen pariin.

Retkeilytoiminta järjestää erilaisia retkiä, tapahtumia ja tutustumistilaisuuksia.

Navigaatiojaoksen koulutusilloissa perehdytään mm. navigointiin, vesillä liikkumiseen ja veneen hoitoon.

Imatran Purjehdusseuralla on ollut jäsentensä käyttöön vuokrattuna saaritukikohta Parkonpään lähellä Vuohisaaressa. Saaressa on kiinnittymis- ja uimalaiturit sekä saunamökki ja grillikatos.

Lisää tietoa Imatran Purjehdusseurasta sekä sen toiminnasta: www.imps.fi

Blogi

ImPS:lle on hankittu otsonaattori. Se löytyy käyttöohjeineen sataman varastokopista.